Тържествено поднасяне на венци пред Паметника на опълченците

Столична община, фондация „Героите на България“
и Софийското сдружение на приятелите на Русия „Александър Невски“
На заветната дата Трети март Столична община, фондация „Героите на България“ и Софийското сдружение на приятелите на Русия „Александър Невски“ организираха Тържествено поднасяне на венци пред Паметника на опълченците. Събитието започна в 11:45 часа пред погледите на множество софиянци.

Официалната програма, освен поднасяне на венци и отдаване на почит към загиналите включваше и произнасяне на слово от вицепрезидентът Илияна Йотова, заместник-кметът на София Тодор Чобанов, заместника на руския посланик Михаил Барилович, както и проф. Андрей Пантев. Присъстваха още и вицепремиерът Красимир Каракачанов, министърът на правосъдието Цецка Цачева, началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев, депутати, дипломати и др. Освен в поднасянето на венци те участваха в церемонията по издигане на националното знаме на Република България пред паметника на Незнайния воин в столицата.

В празничната програма участваха актьорите Силвия Лулчева и Мариус Донкин, певците Мая Нешкова, Мартина Иванова и Илия Луков, хор „Гусла“ с художествен ръководител акад. Валентин Бобевски, ученикът Мартин Желев.
От мястото на събитията
Фотографии: Николай Беланов